Et foredrag om at finde den gode historie i sit eget liv. Og om at turde at dele ud af det.
Forfatter Karin Heurlin har aldrig rejst særlig langt for at finde den gode historie. Faktisk har hun altid fundet den lige omkring sin egen næse. Eller i sit eget hjerte. Især hvis det var knust.
I Karins øjne er den helt almindelig hverdag fyldt med store dramaer. Og ethvert menneske gemmer på en historie, som kan fylde en hel bog. Man skal bare få øje på den. Og være gavmild med at dele ud af det svære. Det er nemlig lige her, vi kan bruge hinandens historier til noget.
Selv har Karin gravet efter den gode historie, når hun har skrevet biografier for en lang række meget forskellige kendte danskere med vidt forskellige succeser, sorger og glæder i bagagen. Men hun har også gravet efter den gode historie i sit eget liv.
Blandt andet da hun skrev romanen ”Inden du går – vil du så ikke blive lidt længere”, som er inspireret af hendes egen skilsmisse og alt, hvad der fulgte med den af tårer, dates og nye begyndelser.
Romanen ”Syv år efter” har også mange fællestræk med Karins eget liv i Hellerup, hvor hun pludselig endte, da hun som 29-årig forelskede sig i en 17 år ældre mand med fire børn. Dengang hun indså, at der kan være meget langt fra Bogense til Hellerup. Og langt fra at være single til at være bonusmor i en børnefamilie.
Under Corona-krisen skrev Karin desuden den humoristiske børnebog ”Olgas Hemmelige Corona-Dagbog” hvor hun med humoristisk pen beskrev både pinlige forældre og en skræmmende verdenssituation set med en 12-åriges øjne.
Bogen ”Hvornår er det min tur til at skrige” handler om dengang Karin blev mor for anden gang. Dengang hun var så træt, at hun glemte sit eget barns navn (men hun havde det lige på tungen). Bogen er lyserød udenpå. Men ikke indeni.
Karin tror nemlig ikke på den lyserøde fortælling. Eller på helt rene helte. En god historie har både stormvejr og skyfri himmel. Og enhver karakter er både god, gavmild, smålig og modbydelig.
Forvent:
Et foredrag, hvor der bliver noget at grine af og tænke over. Og hvor publikum får indblik i, hvordan man får øje på den gode historie. Den kan jo være lidt svær at se, når den står lige foran en. Går man selv med en drøm om at skrive sin egen bog, vil der også være kærlige skub til at få en i gang foran Word dokumentet.
Publikum vil blandt andet får svar på følgende:
- Hvornår er en historie interessant for andre?
- Hvad kan vi lære af hinandens historier?
- Hvad koster det at dele ud af sit eget liv? Og kan man blive lidt for gavmild?
- Hvorfor fortæller den lille detalje den største historie?
- Hvordan skriver man en hel bog? Og endnu vigtigere: Hvordan starter man den første linje?
- Hvorfor er det så vigtigt at interessere sig for mennesker omkring sig? Og hvad går man glip af, når man ikke gør?